Mest efterfrågat hos SPC

Bröstförstoring med dr Simsa's operationsmetod via armhålan.
Lämnar inga ärr på bröstet.

Bröstlyft med dr Simsa's nya operationsteknik som bevarar känsel och amningsförmåga.

Bröstförstoring - när Du behöver större bröst

Om operationsmetoder vid bröstförstoring

Jag har utvecklat operationstekniken via armhålan.
Därför är Bröstförstoring och Bröstförstoring med lyft de mest förekommande operationerna hos oss på Skandinaviskt Plastikkirurgiskt Centrum i Falun.
Jag opererar genom armhålan alltid när möjligheten finns. Sällan med de gamla metoderna, dvs att gå in under bröstet eller via vårtgården därför att förstoring via armhålan är överlägsen alla de andra metoderna. Idag vill i stort sett alla göra bröstförstoringen via armhålan. Fördelen är att ärret ligger dolt högst upp under armen och därför syns det inga ärr på bröstet. Ingen kan se att Du är opererad och Du behöver inte dölja ärr.
Den gången som operationen inte sker via armhålan är t.ex. om Du behöver fylla och lyfta brösten samtidigt. Då måste jag skapa Ditt nya bröst genom att forma bröstet på framsidan. Och då görs förstoringen framifrån där det redan finns tillträde. För information om bröstlyft v.g. se under Bröstlyft.

Varför gör Du bröstförstoring

Meningen är att Dina bröst skall få behagligare naturligare former. Att du skall känna dig bekväm i Din omgivning, att Du skall känna Dig som kvinna, att Du kan bära den fina klänningen som Du tidigare aldrig har kunnat fylla ut. Du vill helt enkelt bli finare. Jag gör mitt bästa för att uppnå det Du önskar.
Jag tar alltid hänsyn till det som medicinskt är bäst för Dig. 

Hur går operationen till vid bröstförstoring

Operationen sker under narkos och därefter får man stanna kvar den första natten för observation på patienthotellet nära Skandinaviskt Plastikkirurgiskt Centrum. Nästa morgon kan man åka hem. Första dagarna har man ganska ont trots smärtstillande behandling. Det känns som en kraftig träningsverk. Du får räkna med c:a 1 veckas sjukskrivning pga smärtan. Smärtan beror mest på att inlägget är placerat under bröstmuskeln för att ge så naturlig form som möjligt. Muskeln måste därför lyftas och det är detta som känns. Trots smärtan skall man röra sig så mycket som möjligt redan från första dagen. Efter operationen sker minst två kontroller. Kontrollerna är nästan lika viktiga som operation för att uppnå bästa möjliga resultat. Den första kontrollen sker c:a 4 dagar efter operationen och den andra c:a 10 dagar efter operationen. Därefter görs kontroll vid behov / efter avslutad läkning vid 6 månader. Alla kontroller är kostnadsfria.

Om olika inlägg (=inplantat = bröstproteser) vid bröstförstoring

Skandinaviskt Plastikkirurgiskt Centrum har alltid använt enbart inlägg från Mentor och Eurosilicone.
Förenklat så finns tre grundtyper av inlägg, nämligen: 1. Inlägg med flytande innehåll (saltvatten), 2. Inlägg med fast innehåll (fast silikon) och 3. det mest naturliga och mest efterfrågade: Inlägg med silikongel. Silikongel har konsistensen mittemellan flytande och fast silicon och liknar bäst naturligt bröst. För- och nackdelar mellan inlägg kan Du fråga om vid undersökningen. De viktigaste skillnaderna är att bröst med saltvatteninlägg kan kännas som vatten när man känner på brösten eller när man springer. Därför vill knappast någon ha dessa saltvatteninlägg idag. Fasta inlägg håller samma form vad du än gör vilket kan synas eller kännas onaturligt i vissa lägen. Dessutom är de dyrast.
99% av alla som gör bröstförstoring väljer silikongel därför att bysten känns och rör sig naturligt. Utifrån går det inte att känna eller att se att Du har inlägg.
Skulle Du vilja ha inlägg fyllda med saltvatten eller med fast silikon är det bara att säga till vid beställningen av operationen, men tänk att överväldigande majoritet av de som har gjort bröstförstoringar har valt silikongel som bäst.

Om risker och garanti vid bröstförstoring

Min 30-åriga erfarenhet är Din säkerhet. En komplikation skall du inte förvänta Dig men samtidigt måste du ändå vara medveten om att den kan inträffa även om både jag och Du gör vårt bästa. Om du inte är säker skall Du inte göra operationen. Om du är osäker eller har frågor skall du därför alltid kontakta mig direkt. Inte vänta. Detta gäller både före och efter operationen och för all framtid. Jag vet bäst vad som har gjorts, på vilket sätt och om det är normalt. Det är jag som har bästa förutsättningar att hjälpa Dig. Du är därför alltid välkommen att kostnadsfritt ringa och fråga. Det är bättre att ringa i onödan än att vänta. Så långt det är möjligt hjälper jag Dig. I övrigt se under Garantier.
Om du är frisk när du opererar Dig så är riskerna små men de finns ändå där. Riskerna är desamma som vid vanliga medicinska operationer nödvändiga vid sjukdom men frekvensen är lägre därför att Du är frisk när Du förstorar bröst. Det är viktigt att du inte har infektion i kroppen vid operationen, inte ens en förkylning. Därför att vid pågående infektion ökar risken för inkapsling. Inkapsling innebär att den ficka i vilket inlägget sitter kan ibland vid läkningen efter operationen minska i storlek, så att utrymmet runt inlägget minskar. Detta händer lättare om man har infektion i kroppen. Om fickan krymper så att inlägget trycks ihop så känns bröstet hårdare, blir rundare och/eller uppdraget. Därför är det viktigt att övervinna smärtan efter operationen och röra sig så mycket som möjligt direkt från början för att minska risken att fickan krymper och därmed minska risken för inkapsling. Om man skulle få en kraftig inkapsling behövs ibland en ny operation för att vidga den trånga fickan och göra den större i syfte att få bröstet mjukt igen. Vid lindrig inkapsling behövs inte ny operation. Om du har följt alla anvisningar och ändå skulle få inkapsling som behöver opereras så har SPC följande kapselgaranti:
Under förutsättningen att Du har följt alla våra anvisningar så är kapseloperationen gratis. Du betalar endast för narkosen. Narkosen kostar idag 7900.-kr. Se i även under Garantier. I övrigt finns som ovan sagts samma risker som vid vanliga operationer, t.ex. blödning, infektion. Dessa risker är dock små när du är frisk vid operationen.

Om kostnader vid bröstförstoring

Operationspriset för bröstförstoring är i de flesta fall 37900.-kr och inkluderar allt medicinskt utom övernattning. Övernattningen kostar c:a 500.-kr. Se även prislistan.

Om att bestämma sig för bröstförstoring

Ta god tid på Dig. När Du är säker beställ konsultation, dvs läkarundersökning & information om vad som är bäst just för Dig. Efter konsultationen är det lättare att bestämma sig.
Det är bara Du som kan avgöra om och när Du vill genomgå operationen. Jag kan bara råda Dig vad som är möjligt, lämpligt och vilka begränsningar finns. Den medicinska säkerheten går före allt annat. Välj det som håller i längden. Tycker du om liten byst så välj mindre storlek och tvärtom. Om man inte överdriver brukar man trivas bäst.
I samband med läkarkonsultationen får Du mer utförlig information från mig och har möjlighet att ställa frågor. Vi går noga genom Dina önskemål om storlek m.m. Därefter får Du ytterligare en noggrann skriftlig information innan operationen för att Du skall ha möjlighet att förbereda Dig och ställa frågor. När vi träffas på operationsdagen får Du åter information och kan ställa frågor.


FiltypFilnamnFilstorlekDatumÖppna