Mest efterfrågat hos SPC

Bröstförstoring med dr Simsa's operationsmetod via armhålan.
Lämnar inga ärr på bröstet.

Bröstlyft med dr Simsa's nya operationsteknik som bevarar känsel och amningsförmåga.

Bröstlyft - när Du behöver bröstlyft

Om operationsmetoder vid bröstlyft

Jag har utvecklat en ny skonsam operationsmetod för bröstlyft som uppskattas av alla som kommer till oss i Falun på Skandinaviskt Plastikkirurgiskt Centrum. Den stora fördelen är att känseln i bröstet och amningsförmågan bevaras bättre än i andra äldre metoder. 

Bröstlyft behövs när bysten har sjunkit ner. Brösten behöver lyftas högre upp på bröstkorgen. Samtidigt måste huden anpassas för att bröstet skall få finare form. Olika personer behöver lyfta olika mycket. Därför måste vi avgöra vid konsultationen vad just Du behöver för att resultatet skall bli så bra som möjligt. 
Observera att det inte går att lyfta nedsjunkna bröst genom att enbart fylla brösten med inlägg. Med enbart inlägg   kommer brösten bara framåt men inte uppåt och därför uteblir lyftet. Därför behövs det oftast bröstlyft när brösten hänger. Endast i de fall där brösten ännu inte har sjunkit nämnvärt behöver lyft inte göras genast men kan komma att behövas senare. Å andra sidan om brösten behöver lyftas bara lite så får Du vid lyft endast små ärr och samtidigt finare form. Att chansa att först bara fylla och ev senare, om det behövs, göra lyft går teoretiskt men rekommenderas inte då priset för både fyllnad och lyft, om det görs samtidigt, är mycket lägre en för två operationer var för sig.
Sammanfattning: om brösten hänger mycket behöver Du lyft.

Att enbart lyfta bröst utan att förstora är mycket vanligt om / när Du redan från början har tillräcklig volym i bysten och behöver bara finare form.

Hur går operationen till vid bröstlyft

Under operationen sover Du och känner inga obehag. Efter operationen får Du stanna på patienthotellet över natten. Därefter sker minst två kontroller. Kontrollerna är nästan lika viktiga som operation för att uppnå bästa möjliga resultat. Den första kontrollen sker c:a 5 dagar efter operationen och den andra c:a 10 dagar efter operationen. Därefter görs kontroll vid behov / efter avslutad läkning vid 6 månader. Alla kontroller är kostnadsfria.
Efter bröstlyftning fungerar bröstet som vanligt, det ser yngre och naturligare ut men det åldras också som vanligt. Detta betyder att Du alltid bör använda BH för att behålla den nya fina formen så länge som möjligt. Om man går ofta utan BH sjunker brösten fort, särskilt om man har fyllig byst.

Vad eftersträvas vid bröstlyft

Du strävar efter finare form och ev utfyllnad.
Trots att ett bröstlyft är en större operation än bröstfyllnad så har man betydligt mindre ont efter ett bröstlyft än efter en bröstförstoring. Om Du gör både bröstlyft och fyllnad samtidigt så gör det lika ont som vid bröstförstoring enbart.
1 veckas sjukskrivning brukar behövas innan man kan börja arbeta. Du måste röra Dig direkt efter operationen. Du skall använda armar som vanligt. Då läker kroppen bäst. Begränsningen är kraftiga vridningar av kroppen åt sidor och att sträcka sig uppåt. Nedåt kan man lyfta ganska mycket redan från början.
Som en normal reaktion på operationen svullnar brösten alltid i början och blir alltså större än senare när svullnaden försvunnit. Under läkningen försvinner småningom svullnaden och brösten sjunker något och spänningen lättar. Detta sker vid alla operationer. Därför skall man vara medveten om att det tar tid innan huden anpassar sig. Det mesta av svullnaden försvinner under de första månaderna. Helt läkt invändigt är det efter 6 månader. Ärren blir i början rosa och efter läkningen bleknar. Läkta ärr kan man oftast inte se på håll. Läkning av ärr kan ta 6 månader, ibland mindre, ibland mer. Solning direkt på ärr under läkningen fördröjer och försämrar läkningen.

Om kostnader för bröstlyft

Priset för enbart bröstlyft ligger mellan 39900-45900.- i de flesta fall och inkluderar allt utom övernattning.
Övernattning kostar c:a 500.-kr. Se även prislistan.

Både bröstlyft och bröstförstoring samtidigt vid samma operation kostar i de flesta fall 49900- 55900.-kr, vilket är ett mycket förmånligt pris.

Om operationsrisker vid bröstlyft

Min 30-åriga erfarenhet är Din säkerhet. En komplikation skall du inte förvänta Dig men samtidigt måste du ändå vara medveten om att den kan inträffa även om både jag och Du gör vårt bästa. Operationsrisker vid bröstlyft är av samma typ som vid operationer nödvändiga vid sjukdom men frekvensen är lägre. Detta betyder att om Du är frisk när Du opererar Dig så är risken mindre. Blödning eller infektion är det som man får ha i åtanke i första hand. Om Du har tänkt att gå ner i vikt så bör det göras före operationen. Skulle Du banta efter operationen så finns risk att brösten sjunker igen.
Om Du gör både lyft och förstoring, v.g. läs specifikt om Bröstförstoring och Garantier.

Om att bestämma sig vid bröstlyft

Ta god tid på Dig. När Du är säker beställ konsultation, dvs läkarundersökning & information om vad som är bäst just för Dig. Efter konsultationen brukar det vara lättare att bestämma sig.
Det är bara Du som kan avgöra om och när Du vill genomgå operationen. Du måste vara medveten om alla risker. Jag kan bara råda Dig vad som är möjligt, lämpligt och vilka begränsningar finns. Den medicinska säkerheten går före allt annat. När det gäller inlägg välj det som kommer att kännas bra i längden. Tycker du om liten byst så välj mindre storlek och tvärtom. Om man inte överdriver brukar man trivas bäst.
I samband med läkarkonsultationen får du mer utförlig information från mig och kan ställa frågor. Vi går noga genom Dina önskemål om storlek m.m. Därefter får Du ytterligare en noggrann skriftlig information innan operationen för att du skall ha möjlighet att förbereda dig och ställa frågor. När vi träffas på operationsdagen får du åter information och kan ställa frågor.

Om olika inlägg (= bröstproteser = inplantat) vid bröstlyft

Skandinaviskt Plastikkirurgiskt Centrum har alltid använt enbart inlägg från Mentor och Eurosilicone.
Förenklat så finns tre grundtyper av inlägg, nämligen: 1. Inlägg med flytande innehåll (saltvatten), 2. Inlägg med fast innehåll (fast silikon) och 3. det mest naturliga och mest efterfrågade: Inlägg med silikongel. Silikongel har konsistensen mittemellan flytande och fast silicon och liknar bäst naturligt bröst. För- och nackdelar mellan inlägg kan Du fråga om vid undersökningen. De viktigaste skillnaderna är att bröst med saltvatteninlägg kan kännas som vatten när man känner på brösten eller när man springer. Därför vill knappast någon ha dessa saltvatteninlägg idag. Fasta inlägg håller samma form vad du än gör vilket kan synas eller kännas onaturligt i vissa lägen. Dessutom är de dyrast.
99% av alla som gör bröstförstoring väljer silikongel därför att bysten känns och rör sig naturligt. Utifrån går det inte att känna eller att se att Du har inlägg.
Skulle Du vilja ha inlägg fyllda med saltvatten eller med fast silikon är det bara att säga till vid beställningen av operationen, men tänk att överväldigande majoritet av de som har gjort bröstförstoringar har valt silikongel som bäst.


FiltypFilnamnFilstorlekDatumÖppna